Laivaristeily Mallasvedellä ja taidetta Mäntässä

Retken 1. päivänä

Saapuminen hotelli Waltikkaan, Valkeakoskelle, Hakalantie 6, n. klo 15.30

Maisemaristeilylle lähdetään Hotelli Waltikan laiturista klo 16.00

Alus on nimeltään MS Kulkuri. M/S Kulkuri on rakennettu vuonna 1966 ja uudistettu vuonna 2000. Risteilyn aikana nautitaan pullakahvit.

Risteilyllä Mallasvedellä, ihaillaan kapeita kivikkoisia vesireittejä, ihmisen kauneimpia kättenjälkiä valkoisissa riippusilloissa ja rantojen rakenteissa, mutta tavoitetaan myös niitä Zacharias Topeliuksen runon tunnelmia…” mä oksalla ylimmällä… niin kauas kuin silmään siintää, nään järviä lahtineen. Kas Längelmävesi tuolla vöin hopeisin hohtelee ja Roineen armaiset aallot sen rantoa hyväelee. ”

Paluu Waltikkaan klo 18.00.

Päivällinen klo 19.00.

Yöpyminen 2-hengen huoneissa.

Retken 2. päivänä

Aamupala klo 8.00

Lähtö kohti Taidekaupunki Mänttä-Vilppulaa klo 9.00

Klo 11.00 Serlachius-museo Gustaf Mäntässä, osoite: R. Erik Serlachiuksen katu 2, 35800 Mänttä. Opastettu kierros kestää tunnin. Saatte tutustua entisen pääkonttorin upeaan arkkitehtuuriin ja näyttelyihin. Kuulette paperiyhtiön historiasta ja elämästä Serlachiuksen valtakunnassa.Gustaf-museossa on tänä kesänä perusnäyttelyiden ( Selluportin takana, PaperiPerkele, Apteekkarin kauppahuone).

Klo 12.30 Lounas historiallisella Mäntän Klubilla, osoite: Tehtaankatu 33, 35800 Mänttä, tai Ravintola Honkahovissa, osoite: Johtokunnantie 11, Mänttä. Lounas noutopöydästä, jossa keitto ja salaatit, pääruoka, jälkiruoka ja kahvi, pöytäjuomat ja leivät.

Klo 14.00  Serlachiuksen taidemuseo Gösta, osoite: Joenniementie 47, 35800 Mänttä. Näette vanhassa kartanossa Suomen taiteen kultakauden helmiä taidesäätiön kokoelmista. Tutustutte myös Göstan paviljongin näyttelyiden huipputeoksiin. Opastus kestää tunnin. Göstassa on ravintola ja museokauppa. Päätteeksi voitte tutustua Taavetin saareen, jossa on niin ikään taidetta esillä. Halutessanne voitte nauttia lähtökahvit museon pihapiirissä sijaitsevassa Autereen tuvassa.

Hinta 185 €/henkilö sisältäen risteilyn, kahvit, päivällisen ja yöpymisen aamiaisineen Waltikassa sekä opastukset ja sisäänpääsyt Serlachius-museoissa ja lounaan Mäntän Klubilla.

Kuljettaja ja matkan vetäjä veloituksetta, jos ryhmässä on vähintään 30 henkilöä,

Varaukset ja lisätiedot: maija.kaijanmaki@mantanmatkailu.fi

0400757222

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s