Klo 11.00 saapuminen Hyvölän maaseutumatkailuyritykseen

Hyvölän noutopöytä Ähtärissä
Hyvölän Talo on 1570-luvulta peräisin oleva vanha sukutila, Ähtärin ensimmäisiä taloja. Tilalla harjoitetaan edelleen maa- ja metsätaloutta, vuodesta 1990 lähtien myös maatilamatkailua.
Lounas on sesongin mukainen noutopöytä
alkupalat ja salaatit
pääruoka; liha tai kala
leivät ja alkoholittomat pöytäjuomat
jälkiruoka ja kahvi
Isäntäväki kertoo Hyvölän talon historiasta ja esittelee talon kaunista pihapiiriä ja ympäristöä.
Klo 12.30 tutustuminen lihantuotantoon erikoistuneeseen Sulkavan lihakarjatilaan.
Tilalla on 1100 nautaa, vasikoista isoihin lihasonneihin. Isäntäväki esittelee karjan ruokintaa ja hoitoa. Mielenkiintoista on kuulla kuinka ylijäämäravintoa hyödynnetään nykyään karjatiloilla; Lidlidtä tulee myymättä jäänyttä leipää, Koskenkorvalta rankkia ja saaristosta perunankuorta. Yhteistyötä on myös lähitilojen kanssa: osa vasikoista tulee Sulkavan tilalle kasvatettavaksi naapurin maitotilalta ja uudet nykyaikaiset, isot maatalouskoneet ovat kolmen tilan yhteisomistuksessa.
Klo 14.00 sämpyläkahvit Hotelli Mesikämmenessä
Klo 14.30 -17.00 tutustuminen Ähtärin eläinpuistoon, kotieläinpihaan ja PANDOIHIN LUMIIN JA PYRYYN uudessa kodissaan Ähtärissä.
Hinta 79 €/henkilö jos ryhmässä vähintään 30 henkilöä. Kuljettaja ja matkan vetäjä veloituksetta.
sisältää lounaan, päiväkahvit, esittelyn ja suojavaatteet maatilalla ja pääsylipun
Ähtärin eläinpuistoon, kotieläinpihalle ja PANDOJEN LUMIN JA PYRYN kotiin.
Lisätiedot: maija.kaijanmaki@mantanmatkailu.fi, 0400757222